(#02_mkd)_Податкотека на македонски

По мало истражување увидов дека нема блог на македонски посветен на R, big data и воопшто data science. Во обид да се пополни таа празнина, Податкотека е првиот двојазичен, македонско-англиски блог кој ги опфаќа овие интересни теми. За полесно снаоѓање, само изберете некоја од категориите на македонски јазик. Сите постови се достапни и на македонски и на англиски. Пријатно читање 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s