(#02_mkd)_Податкотека на македонски

По мало истражување увидов дека нема блог на македонски посветен на R, big data и воопшто data science. Во обид да се пополни таа празнина, Податкотека е првиот двојазичен, македонско-англиски блог кој ги опфаќа овие интересни теми. За полесно снаоѓање, само изберете некоја од категориите на македонски јазик. Сите постови се достапни и на македонски и на англиски. Пријатно читање 🙂

Advertisements